Pembaca Berita Tayang ‘Lurah’ Dikecam Netizen. Sila Hormati Penonton Anda

Sejak semalam tular di laman sosial mengenai seorang pembaca berita TV berbahasa Inggeris yang mengenakan pakaian menjolok mata.

Berita bahasa Inggeris itu  ke udara setiap pukul 12.00 tengah malam.

Seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Ekyn Rosny, telah memuat naik gambar pembaca berita tersebut.

Menurut Ekyn, pada mulanya dia seakan-akan tidak percaya baju yang dipakai pembaca berita tersebut yang mendedahkan sebahagian dada sehingga menampakkan lurah.

Namun, setelah diamati memang pakaian yang dipakai itu agak seksi dan tidak sesuai lebih-lebih lagi dipakai oleh seorang pembaca berita.

“Sepuluh kali aku asyik zoom benda ni sama ada baju atau memang lurah dia. Aku ni jenis suka tengok berita tengah malam walaupun bahasa Inggeris bangang sikit.

Loading...

“Tapi aku rasa tak sesuai sungguh pemberita baca berita dengan pakaian seperti ini. Macam ini ke untuk  dipertontonkan kepada rakyat Malaysia?

“Pakai yang lebih sopan boleh rasanya. Erghhhh..harap ada yang boleh tegur stesen TV ni suruh pemberita dia jangan terlalu seksi sangat,” tulisnya.

Pendapat yang dilontarkan oleh Ekyn itu mendapat perhatian daripada netizen. Rata-rata setuju dan turut mengecam stesen televisyen tersebut.

Tak sangka, ingatkan pembaca berita di luar negara sahaja yang seksi, rupa-rupanya di negara kita pun ada.

Nasib baiklah berita tersebut disiarkan tengah malam. Budak-budak kecil mesti sudah tidur ketika itu. Namun, itu bukan alasan untuk pembaca berita boleh berpakaian seksi. Hormatilah penonton anda!

Sumber Klick

Loading...
Shares