Lelaki Ini Cipta ‘CV’ ataupun Resume Beliau Dalam Bentuk LEGO Dan Hasilnya Sangat Awesome

Dah habis idea untuk hasilkan Curriculum vitae(CV) yang lain daripada yang lain? Kalau anda peminat setia LEGO, mungkin boleh cuba cara Andy Morris ini.

Berdasarkan laman peribadi Andy Morris, beliau memang gilakan LEGO dan hasil kerja beliau sebelum ini juga banyak bermain dengan LEGO. Bagi Morris, ianya satu yang melecehkan untuk menyusun setiap maklumat peribadinya dalam bentuk kertas. Jadi Andy mendapat idea hebat yang pastinya akan buat CV beliau lain daripada yang lain; tukar dirinya menjadi patung LEGO!

 

Andy adalah graduan Universiti South Wales dan jika anda lihat pada patung LEGO ini, maklumat peribadi Andy semuanya tercatat pada packaging patung ini. Maklumatnya semua jelas dan mudah untuk dibaca. Disamping ianya fun, patung LEGO ini semestinya bakal menjadi conversation starter dengan setiap bakal clientbeliau.

Pendekatan Andy untuk CV ini adalah beliau mahu CV miliknya tampil berbeza tetapi masih mengekalkan segala informasi tentang dirinya dengan cara yang lebih fun.Jadi anda perlu think outside of the box dan kreatif supaya CV dan resume anda mendapat perhatian bakal majikan anda nanti.

Andy 1

Andy 2

Andy 3

Loading...

Andy 4

Andy 5

Andy 6

P/S: Beliau juga turut menjual barang hiasan rumah yang boleh dibeli. Anda boleh membelinya di sini. Andy memang betul-betul pencinta LEGO sejati.

Sumber:Andy Morris melalui Alternatif3s

Loading...

One thought on “Lelaki Ini Cipta ‘CV’ ataupun Resume Beliau Dalam Bentuk LEGO Dan Hasilnya Sangat Awesome

Comments are closed.

Shares