“Dekat Whastapp Group Mesti Berbual Kotor, Magic Tissue La Apa La” – Suami Dingin Selepas Bersalin

Sebelum saye cerite kan Saya kasi sikit info tentang diri saya.

Saya ni 22 tahun. Baru berkahwin 3 tahun lebih. Suami saye 11 tahun lagi tue dari Saya. Kami ade 1 org anak. Umur 1 tahun.
Saya suri rumah. Suami kerje office hours.

Suami Saya ni lepas kerje mesti pergi lepak Saya tak kesah sbb saye tau peragai lelaki memang macam tu mesti nak lepak kawan penting. Die tak cerite dekat Saya pun die lepak tapi saya tau sebab kerje dulu die takde balik lambat skrng balik 9 baru la sampai rumah. Pukul 6 habis kerje kalau jem pun takde la lambat sangat balik. Rumah dekat je dengan kerje. Saya tanye die 3 4 kali cakap je la pergi lepak tak marah pun Saya paham tapi die tanak mengaku jadi saya biar kan je la sebab taknak bende jadi besar.

Saya selalu masak dekat rumah tapi kekadang lepas suami saye habis kerje ade urusan saye nak kene buat bende semua tutup pukul 10 macam mane saya nak buat urusan tu rushing sangat. Saya harap kan die balik awal tapi same juga. Kekadang die ajak makan luar tapi die balik 9-9 setengah macam mane nak makan luar. Saya tak faham saya da cakap da saya tau die lepak tak kesah pun tapi kalau satu hari bile ade urusan tu balik la awal. Tak salah kan. Tetap tak mengaku.

Urusan tu pun sebulan sekali je min tu pun die tak boleh buat. Hari hari kemaruk sangat nak lepak. Nak buat urusan sendiri die tak kasi saye buat. Saya tak tau drive die tak kasi saye ambil lesen. Saya ni Suri rumah duduk rumah tak pernah keluar pergi kedai pun Tak pernah min Saya dengar je cakap suami saya. Saya kalau keluar dengan die je sebab die tak kasi saya keluar. Die tak kasi kerje saya takde duit saya diam je. Suami saya ni memang rumah pakaian makanan memang lengkap la die sediakan. Tapi duit Cash bulan-bulan gitu memang takde. Kalau nak ape-ape kene minta. Tau la perasan saya ni malu nak minta bende-bende. Saya suke beli brg usaha duit sendiri. Takde org nak membebel mahal ke kan da beli.

Tapi saya okay sbb da kahwin saya kene dengar cakap suami saye. Saye cume nak die jujur terus terang dengan saye tapi susah. Saya ni jenis Muda Saya faham lelaki nak lepak. Saya tak pernah halang die buat ape ke pergi mane mane saya okay kan je sbb saya takut nanti die cakap saya takde sumbang ape ape dekat perkahwinan ni lagi nak control die. Lagi satu susah die nak bersama saya sejak die tukar kerje ni. Saya semua buat rumah masak kemas rumah basuh baju semua saya buat hari hari saya buat sbb nak buat suami saya rase senang hati bile sampai rumah. Pakai seksi wangi wangi hari hari tapi same je. Saya tanye lepas da ade anak da tak ok ke saye lepas tu die cakap takde pape die penat je. Jamu ubat ubat semua saya makan. Saya bersalin ceazer jadi rase takde la masalah longgar sangat ke ape. Tempoh berpantang saye berpantang jage sangat semua air pahit semua telan je sebab nak jage badan dalaman semua untuk suami saya. Tapi die sentuh saya 6 bulan sekali je Min. Tak tau nak buat ape lagi. Kalau pegang die die cakap rimas la sane la penat nak rehat. Saya sabar je takpe nak buat macam mane die da cakap rimas. Jadi saya bile die balik kerje saya sambut die dekat pintu, buat air untuk die lepas tu siapkan makan die semua masak bersama die dan saya akan cakap “banyak kerje?” Tu je kalau die cerite banyak maksud mood die baik boleh la saya cakap banyak sikit kalau die jawab sikit je saya da tau da mesti saya tak cakap banyak kalau tegok cerite duduk sebelah je jangan berbual nanti die rimas. Saya layan anak kalau anak nangis bawa masuk dalam bilik jangan kasi die rimas. Pendek kata kalau mood die tak baik saya cube sebaik mungkin buat macam saya tak wujud dalam rumah tu. Saya akan intip die tegok air die da habes saya buat air baru. Dulu saya tak tau bile die tak cakap banyak saya nak buat die happy sayang pegang die manje-manje kan die berbual tapi terus die tolak saya cakap rimas la sane 5-6 kali juga kene macam gitu terus saya tukar la diri saya jangan berbual banyak. Jangan kasi die rimas. Tengok je minum die ke die nak keropok ke atau die cari remote control saya akan tolong. Bile die selesai tegok tv die masuk bilik main hp saya akan tanye “penat? nak saya Urut? Sapu kan minyak kesian badan you Letih”. Gitu la saya hari hari 2 line tu saya akan cakap kalau die mood tak bagus. Tapi sya tukar tukar juga ayat tu takut die boring huhuhu.

Bile saya tengah mengandung lagi teruk banyak kali kene pekik kene tolak. Sabar je fikir kan anak saya nak anak saya sihat kalau tak sihat nanti saya kene salah kan lagi. Lepas bersalin ingat okay la tapi lagi teruk sejak tukar kerje ni. Kerje Yang lame lagi jauh dari rumah tapi tak pernah lambat pun sampai rumah. Pegang boleh bersama pun selalu. Bile saya jumpe kawan kerje baru ni semua bujang atau belum ade anak lagi. Hari-hari saya doakan kawan die semua cepat jumpe jodoh cepat kahwin cepat ade rezeki anak. Jadi mungkin suami sya akan macam dulu balik. Tempat kerje dulu semua da kahwin ade family ade anak. Lain sangat dengan tempat skrng.

Saye tak tau nak buat ape lagi. Kadang rase terseksa sangat tapi tengok anak sabar dan saya sangat cintakan suami saya. Walaupun die buat macam macam bile saya mengandung dan skrng tetap saya tak boleh nak tinggi suara dekat die. Nak soal die banyak-banyak pun saya fikir 100 kali saya bukan jenis membebel tak penat sekali pun cakap kenape la tak buang sampah tu. Saya yang sendiri akan buat ape saya tak happy saya yang pergi buat takde pun perintah die angkat la stokin busuk jangan la kasi berselerak saya biar je saya Yang pergi kemas saya memang tak membebel. Saya tak tau la lepas kerje die lepak ke jumpe perempuan ke saya betul tak tau.

Loading...

Ade la juga saya check hp die tapi takde ape ape langsung. Fb semua saya tau password die takde pape juga. So bagi la nasihat ape la masalah suami saya? Saya tak lawa ke? Saya bukan pompan idaman die ke? Tapi dulu die yang nak sangat kahwin dengan saya saya anggap die kawan je lepas die jadi tunang saya baru saya sayang die terus sampai la skrng cinta die. Lepas bersalin da tak ketat ke tak jage ke? Tapi saya jage. Saya pun tak gemok slim je. Bile berbual dengan saya macam malas nk layan bile lepak dengan kawan gelak bukan main Lagi. Keluar dengan saya dengan anak main handphone berbual pun susah saya kalau berbual dengan die die tak dengar pun die main je hp. Tapi saya cube lagi berbual tentang bende die suke lagu die suke tapi same je. Saya tak putus asa cube lagi kekadang rase mcm saya ni org gile berbual sorang. Kenape la aku ni cube hari hari cube tapi pandang sebelah mate pun tak Min.

Saya ni solat suami saya tak. Tak tahu la pening. Time puasa pun die tak puasa tapi cakap dengan saya die puasa saya ni dengan anak susu badan boleh lagi puasa semua. Bile saya cube tanye “Abg tak puase ke bawa rokok pergi kerje?” Die balas “sebok la kau ni” da lame la saya simpan bende ni masuk 2 tahun. Nak tulis dekat krt pun sebulan da taip tapi fikir banyak kali sebab tak baik cerite keburukkan die tapi stress terseksa sangat Min. Kalau dekat whastapp group kerje baru ni mesti berbual kotor magic tissue la ape la. Saya paham laki memang macam tu tapi die da kahwin min da ade anak isteri. Dekat facebook kalau saya tag die sekali sekale tak pernah layan kalau kawan like commment terus.

Harap krt boleh la bantu kasi nasihat ade ke suami lain mcm suami saya juga. Saya tak pernah cerite dekat sape sape tentang hal ni saya da tak jumpe kawan pun selepas berkahwin berbual pun da tak saya berbual dengan mak mertua saya dan Mak saya tapi saya tak pernah mengadu okay je happy je saya cakap. Ade pompan lain? Giler kawan? Patut ke sabar dan cube lagi? Ke saya yang sebagai isteri belum tahap yang die impikan lagi? Cube macam mane lagi? Rase da buat sehabis boleh da. Kalau belum sampai ape yang die impikan nak buat ape lagi? Rumah saya urus, anak die tak pernah sekali pun cebok mandikan semua saya yang buat. Taik anak pun die tak pernah pegang la senang cakap. Nangis tak pernah pun saya ganggu die. Tolong la saya.

Loading...
Shares